Europas största årliga kommunistiska festival har börjat

För 42:a året håller Greklands kommunistiska ungdom (KNE) sin 3-dagars musikfestival i Aten. Mellan torsdagen 22/9 och lördagen 24/9 har tiotusentals ungdomar möjligheten att delta i allt från sportevenemang och teaterföreställningar till vetenskapliga seminarier, barhäng och utställningar. Festivalen hålls i en stor park i Atenförorten Ilion och på området hålls över 30 spelningar från landets progressiva artistelit på tre olika scener samtidigt. Traditionell grekisk dans och musik blandas med rock, hip hop, reggea och pop och hundratals meter med uppradade grillar ser till att ingen behöver gå hungrig.

Festivalen har under september hållits med stor framgång i över 50 grekiska städer och förfestivaler har under sommaren genomförts på ett hundratal platser över hela landet.

Årets slogan är ”Kamp, kunskap, mod, uthållighet” tillsammans med den turkiska poeten Nazim Hikmets citat ”gå framåt även du när historien går framåt”.

Festivalen har genom åren utvecklats till en institution, en återkommande punkt och referensram för fortsättningen av det grekiska folkets kultur.Vi önskar de grekiska kamraterna en god fortsättning på festivalen och riktar ett stort tack för den inspiration som deras kamp och kontinuitet ger oss.

Se videoklipp från första dagen av festivalen här:

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.