Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) om Libanon

Under de senaste dagarna har vi kunnat se hur massdemonstrationer äger rum i Libanon, medan landets regering har valt att svara med våld och repression.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation hälsar de många demonstranterna, deras ståndaktighet och mod som har lett till att folkets konfrontation med regimen trappats upp. Det är en konfrontation som återspeglar att det libanesiska folkets och dess rörelser fördömer alla handlingar som går emot folkets intresse, att de fördömer all politik som begär att Libanons ungdom och studenter ska betala priset för systemets korruption, folkfientliga politik och beroendeställning.

Den politiska makten visar sin iver att skapa en ännu mer spänd situation genom sin politiska retorik. Säkerhetsstyrkorna har också använt övervåld mot demonstranterna, kuvat och arresterat dem. Samtidigt har den libanesiska politiska makten avstått från att försvara demonstranterna mot de styrande partiernas hot och angrepp. Demokratisk Ungdoms Världsfederation fördömer alla åtgärder som har vidtagits av den politiska makten, fördömer repressionen och uppmanar till frisläppandet av alla fångar medan man betonar nödvändigheten av en fredlig rörelse. Vi uttrycker vår solidaritet med Libanons kämpande folk och i synnerhet med våra kamrater från Unionen för den libanesiska demokratiska ungdomen som har blivit skadade och fängslade under protesterna.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation,
den 21 oktober 2019

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund är medlem i DUV.

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.