Kommunisterna vinner studentvalet i Turin

Den sjunde november ägde valen till studentrepresentationen i Turin rum och de italienska ungkommunisterna ställde upp. De lyckades inte bara vinna valet, utan vann det också stort. Med 72 procent av rösterna kunde Fronte della Gioventù Comunista (FGC) vinna en storseger.

I en intervju efter segern säger kommunisternas huvudkandidat Pietro Mazzucco att det är nödvändigt att skapa ett alternativ i ett politiskt landskap där valen och representationen hela tiden böjs till förmån för regeringens politik eller de som vill använda politiken för att berika sig. Han betonar också vikten av att kommunisterna står främst i försvaret av skolan mot kapitalismens attacker.

Fronte della Gioventù Comunista grundades 2012 och fyra år senare allierade sig förbundet med Partito Comunista (PC), SKPs systerparti i Italien. Utöver Turin har förbundet nått stora framgångar i studentvalen i Rom, Venedig, Milano, Livorno och en rad andra städer och provinser.

Artikeln är publicerad på Riktpunkt.nu den 11 november.

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.