Program

Program för Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Handlingsprogram

(Nytt handlingprogram antogs på den 39:e kongressen den 29:e augusti 2021 och kommer publiceras här så fort programmet är utarbetat.)

”För ungdomens demokratiska rättigheter!” är det handlingsprogram som antogs på Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbunds 38 kongress, 4-5 mars 2006. I programmet visar vi att framsteg för ungdomens rättigheter endast kan nås i gemensam kamp mot monopolen och högerkrafterna. SKU försöker i programmet ta fram de viktigaste kampkraven för ungdomen att driva idag. ”För ungdomens demokratiska rättigheter” har som ambition att stimulera ungdomen till handling för bland annat freden, rättvisa, arbete åt alla, rätt till utbildning, en bättre miljö, mer makt åt ungdomen och internationell solidaritet. Vi vet att framgångar endast kan nås genom ungdomens gemensamma kamp.
På den 38:e kongressen antogs även ett principprogram som noggrannare beskriver förbundets teoretiska grund.
Kom med i kampen du också!

Läs handlingsprogramet här »

Principprogram

(Nytt principprogram antogs på den 39:e kongressen den 29:e augusti 2021 och kommer publiceras här så fort programmet är utarbetat.)

Detta principprogram antogs av SKUs 38:e kongress den 4-5 mars 2006. Programmet baserar sig på den marxist-leninistiska teorin och Sveriges Kommunistiska Partis program. Det är en frukt av omfattande diskussioner inom förbundet och utgör därmed en kollektivt utarbetad grund för Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbunds verksamhet. Förutom principprogrammet antogs på den 38:e kongressen även ett handlingsprogram som noggrannare preciserar förbundets aktuella uppgifter och kampkrav. Program är dock bara döda papper om de inte omsätts till handling. För det behöver vi din hjälp – kom med i SKU du också!

Läs principprogramet här »

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.