DUV emot USA:s handelsblockad mot Kuba

Uppmaning från Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) om en internationell kampanj mot USA:s handelsblockad mot Kuba

Den 26 oktober kommer FN:s generalförsamling hålla en omröstning för upphävandet av USA:s ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad mot Kuba i samband med att rapporten ”Behovet av upphävandet av USA:s införda ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad mot Kuba”. Det kommer därmed bli den 25:e omröstningen om sakfrågan i FN:s generalförsamling inklusive den kommande omröstningen.

DUV fördömer den ekonomiska, kommersiella och finansiella blockaden som infördes av USA:s regering mot det kubanska folket för över ett halvt århundrade sedan. Blockaden är en unilateral och ensidig politik förd av USA:s regering mot Kuba och därför ska den också unilateral elimineras och upphävas av den amerikanska regeringen villkorslöst och utan dröjsmål.

Denna folkmordsliknande handling mot den kubanska revolutionen är en massiv, uppenbar och systematisk överträdelse som strider mot de mänskliga rättigheterna som påverkar Kubas ekonomiska och sociala utveckling. Trots det lidande som blockadens politik har lett till för det kubanska folket, har det inte förhindrat och hämmat jämlikheten när det gäller antalet möjligheter, inte heller jämlikheten när det gäller distribueringen och fördelningen av rikedomar och social rättvisa.

Vi vädjar till DUV:s medlemsorganisationer om en internationell kampanj I opposition mot USA:s blockad mot Kuba. I denna kampanj bör alla medlemsorganisationer uttrycka sitt fördömande mot denna folkmordsliknande politik som förs fientligt mot det kubanska folket. För nationers självbestämmanderätt och suveränitet utan blockader och inskränkningar.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation
Oktober 2016

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.