NPD.

Antinazistiska aktivister dömda i Tyskland

Tysk domstol dömer 13 personer inklusive medlemmar av Kommunistiska Partiet, Turkiet för att ha förhindrat en nynazistisk demonstration anordnad av Tysklands nationaldemokratiska parti (NPD).

13 personer från olika antifascistiska organisationer har nyligen blivit dömda för att ha förhindrat en demonstration anordnad av det nynazistiska partiet NPD i Tyskland. 7 000 personer samlades i en motdemonstration i april förra året mot nynazisterna och blev då utsattta för en brutal polisattack.

En av de dömda, Doğukan Karakuş, medlem av Kommunistiska Partiet, Turkiet påstår att NPD ville anordna rasistiska demonstrationer i distrikten där migranterna från Turkiet är koncentrerade. Doğukan Karakuş skadades allvarligt under protesterna mot den nynazistiska demonstrationen på grund av polisvåld. Hans ben inuti kroppen krossades. Efter att han arresterats dömdes han i rätten till åtta månaders fängelse och 600 euro i böter den 10 november 2015. Om Doğukan Karakuş blir indragen i ett liknande fall inom två års tid kommer hans straff att utökas. Karakuş påstår att polisen inte ingrep mot de fascistiska grupperna som anordnade demonstrationen med brandfacklor som nazisterna gjorde innan Andra Världskriget. Men däremot blev de antifascistiska aktivisterna dömda för brott.

Doğukan Karakuş och de andra antifascistiska aktivisterna sa att de inte skulle ge efter för förtrycket och att de tveklöst skulle fortsätta sin kamp mot fascismen.

Webbredaktionen

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.