Ungdomsförbund uppmanar till internationell solidaritet mot polisens förtryck

Spaniens Kommunistiska Partis ungdomsförbund (UJCE) har publicerat ett solidaritetsmeddelande till plattformen CS 13 Rosas som skapades för att bekämpa polisens förtryck och arresteringarna av ungdomsförbundets medlemmar.

UJCE gick ut med en uppmaning den 5 november om internationell solidaritet för två av dess medlemmar Jesús och Elena som i nuläget befinner sig i en rättsprocess som kan resultera i att de döms till fyra års fängelse på grund av falska anklagelser.

PCE:s ungdomsförbund hävdar att den spanska polisen orättvist och avsiktligt har åtalat deras kamrater i ett försök att rättfärdiga polisens egna brottsliga handlande. De två medlemmarna från ungdomsförbundet anklagas för att ha ”attackerat de spanska myndigheterna, och för motstånd och olydnad”.

Jesús och Elena greps efter ett evenemang anordnat av ”Stoppa repressionen” i PCE:s lokala högkvarter den 3 mars 2014. ”Stoppa repressionen” är ett initiativ skapat av UJCE med målsättningen att anordna aktiviteter mot polisiärt och rättsligt förtryck. Platsen där evenemanget hölls var en friyta för andra klassrörelser under beteckningen “Socialt centrum 13 rosor” för att hedra minnet av de 13 partikamrater som dödades efter Spanska inbördeskriget. Den spanska polisen tog sig in med våld i PCE:s högkvarter i samband med en fest som hölls efter evenemanget och arresterade Jesús och Elena.

Plattformen CS 13 Rosor omfattar flera sociala rörelser, politiska partier och fackföreningar. Den bildades i staden Alcalá de Henares efter ett flertal liknande incidenter. UJCE uppmanar till internationell solidaritet då den tidigare nämnda rättsprocessen kommer att avslutas snart.

Webbredaktionen

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.