Studentval i Grekland

Den 17 april 2013 hölls val till verkställande utskott i studentkårerna. Listorna med Panspoudastiki KS som stöds av Kommunistisk Ungdom Grekland (KNE) ökade avsevärt.

De fick på de tekniska läroanstalterna 18,4 % av rösterna,  en ökning med 2,9 % och på universiteten fick Panspoudastiki KS 16,6% av rösterna, en ökning med 1,9 %.

Detta resultat är särskilt viktigt eftersom det kom vid en tidpunkt då det borgerliga politiska systemet söker sin omformning genom att främja Syriza som den nya socialdemokratin, men också genom att försöka minska KKE: s inflytande i val. Grupperingen som stöds av Syriza i studentkårsvalen blev utan någon ökning i förhållande till förra årets val, då man fick 6,5 % på universiteten och 2 % i de tekniska läroanstalterna, i motsats till de listor som stöds av unga kommunister.

Det är också viktigt att Panspoudastiki KS blev störst i 31 studentkårer, något som ger oss hopp om en förstärkning av Studenternas Militanta Front (MAS).

I ett uttalande konstaterar sekreteraren i KNE:s centralkommitté, Theodoris Chonis, bland annat: ”Tusentals studenter som deltog tillsammans med medlemmarna i KNE på listorna, och de tusentals andra som stödde dem med sina röster, utgör en kritisk massa som kan förstärka insatserna för den militanta omgrupperingen av studentrörelsen, stärka Studenternas Militanta Front med nya krafter. ”

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.