”Jobbpakten” läggs på is

Denna bild Šr fri att anvŠnda i alla sammanhang. This picture is free to use.Den så kallade ”jobbpakten” mellan LO, Svenskt Näringsliv och regeringen har gått i stöp. Motivet bakom ”jobbpakten” var att få ner den hissnande arbetslösheten bland ungdomar.

Nu har Svenskt Näringsliv ilsknat till över de elementära rättigheter som LO krävde och dragit sig ur.

LO hade mage att kräva en anständig arbetsrätt, ordentliga pensionsinbetalningar och en ordentlig diskussion om a-kassan, det var alltså det som fick Svenskt Näringsliv att gå i taket.

– Jag är ändå hoppfull inför framtiden. I det här läget är det klassisk svensk arbetsmarknadspolitik som krävs. Ungdomar behöver inte försämrade villkor på arbetsmarknaden, många har redan en utsatt situation. Vi är villiga att ta ansvar för att på allvar bryta ungdomsarbetslösheten, därför är vi beredda att fortsätta diskussionerna med regeringen, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Victor Diaz De Filippi, partiordförande i SKP, säger till Riktpunkt att ”jobbpakten” var ett försök att försvaga arbetsrätten för ungdomar.

– Ungdomen behöver inte fler osäkra anställningar och försämringar av arbetsvillkoren. Ungdomen behöver trygga anställningar med en lön man kan leva på, säger Victor Diaz De Filippi.

– LO måste bli en riktig kamporganisation.

Fredrik Jönsson

Artikel från Riktpunkt.nu.

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.