DUV

DUV om mordförsöket mot president Maduro

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) fördömer mordförsöket mot Venezuelas president Nicolás Maduro och varje utländsk intervention i landet. President Maduro talade på ett militärt event i Caracas när drönare utrustade med sprängmedel detonerade nära honom.

Attackerna mot Venezuela är en del av imperialismens vidsträckta agerande i landet vars mål är att förfoga över och plundra resurserna i den latinamerikanska och karibiska regionen. Mordförsöket är inget annat än ytterligare en konsekvens av den upptrappade aggressionen från de lokala, reaktionära och de fascistiska krafterna stödda som vanligt av USA och dess allierade.

Vi står i solidaritet med Venezuelas folk och vi hoppas att de håller sig fortsatt starka och enade för att i sin tur försvara deras land från imperialismen. Vi skulle också vilja uttrycka vårt stöd till våra medlemsorganisationer i Venezuela och upplysa de om att DUV står bredvid dem!

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.