Sotji: ”Vi fortsätter på röda oktobers väg”

Gemensamt uttalande från 36 kommunistiska ungdomsorganisationer

Vi fortsätter på röda oktobers väg. Vi stärker vår kamp för socialismen.

Vi, 36 kommunistiska ungdomsorganisationer från världens alla hörn deklarerar följande med anledning av att den 19:e Världsungdomsfestivalen, en gemensam aktivitet tillägnad Oktoberrevolutionens hundraårsjubileum, som hölls i Ryssland den 18 oktober:

Vi hedrar kollektivt minnet av att hundra år har gått sedan den stora socialistiska Oktoberrevolutionen! Vi hedrar den utmärkande världshistoriska händelsen under 1900-talet, som bevisade att kapitalismen inte är oupphörlig och oövervinnelig. Oktoberrevolutionen bevisade att folken med sin kamp kan störta kapitalismen och bygga ett bättre samhälle, ett socialistiskt samhälle.

Vi hedrar händelsen som bevisade att alla stora problem som ungdomar konfronteras med i den kapitalistiska världen såsom imperialistiska krig, sysselsättning, flyktingvågor, tvångsinvandring, kapitalistiska kriser, exploatering, arbetslöshet, krossade arbetarrättigheter, diskriminering mot kvinnor, problemen inom utbildningssektorn, kulturen och idrotten kan lösas genom att arbetarklassen tar makten maktövertagande och genom att revolutionärt störta kapitalismen. I länderna där socialismen byggdes, stod ungdomen för betydande bedrifter som till och med idag verkar vara en avlägsen dröm för våra länders ungdomar, som exempelvis tillgång till alla utbildningsnivåer, garanterande av ett stadigt och stabilt arbete, idrottsaktiviteter och kultur.

Den stora röda Oktoberrevolutionen fann ett fattigt land och förändrade det till en global stormakt i kampen vid sidan av alla de folk som utmanade imperialismen och besegrade nazismen och fascismen. Oktoberrevolutionen var en inspiration för alla världens folk att kämpa för sin frigörelse.

Socialismens störtande, Sovjetunionens upplösning och kapitalismens återinförande i Ryssland och andra socialistiska länder skrämmer inte oss. Vi deklarerar beslutsamt att 2000-talet kommer bli århundradet för nya socialistiska revolutioner.

Isen bröts och vägen öppnades för exakt hundra år sedan! Nu ligger denna väg framför oss! Låt oss vandra på den till socialismens och kommunismens stora slutgiltiga seger.

Vi fortsätter på röda oktobers väg. Vi stärker vår gemensamma kamp.

Proletärer i alla länder, förena er!

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.