Gemensamt uttalande från kommunistiska ungdomsorganisationer i flyktingfrågan

Inom ramverket för det internationalistiska tvådagarseventet organiserat av KNE:s centralkommitté i Thessaloniki tog KNE tillsammans med fem andra ungdomsorganisationer –  Den socialistiska tyska arbetarungdomen (SDAJ), Ungkommunisternas kollektiv i Spanien (CJC), Fronten för Italiens Kommunistiska Ungdom (FGC), Forna Jugoslaviens Kommunistiska Ungdomsförbund från Serbien (SKOJ) och Turkiets Ungdomsförbund (TKG) –   initiativ till ett gemensamt uttalande om flyktingfrågan som skrevs under av dussintals kommunistiska ungdomsorganisationer i april.

Solidaritet med flyktingarna. Låt oss stärka kampen mot imperialistiska krig och mot kapitalismen som ger upphov till kriser, krig och flyktingströmmar

De kommunistiska ungdomsorganisationerna uttrycker sin solidaritet med de imperialistiska krigens offer, de mer än 65 miljoner flyktingarna världen över av vilka mer än 30 miljoner är barn.

Vi fördömer folkmördarna, Nato och EU och alla de krafter som till förmån för sina monopol och för att kontrollera energireserverna, energins och varornas transportvägar och för kontrollen av marknaderna genomför imperialistiska interventioner och krig. EU:s regeringar har ett stort ansvar i detta då de i sina resolutioner tydligt bryter mot internationell rätt, vilket har lett till att flyktingar från i huvudsak Syrien, Irak, Afghanistan har hållits kvar i Turkiet, Grekland och andra länder där de nu finns kvar mot sin vilja. De använder flyktingarna som väldigt billig arbetskraft inom ramverket för de allmänna attackerna mot arbetarnas rättigheter. De tillåter eller begränsar flyktingströmmarna i enlighet med den kapitalistiska ekonomins behov.

Vi kämpar än mer energiskt för bistånd, frisläppande och säker transport av flyktingarna till deras destinationer och för humana villkor på de tillfälliga flyktinganläggningarna. Vi isolerar de fascistiska och rasistiska krafterna i varje land som pekar ut flyktingarna (offren) och frikänner det kapitalistiska systemet (förövaren) som ger upphov till dessa kriser.

Vi avslöjar orsakerna bakom den massiva migrationen och flyktingströmmarna för ungdomen. Vi befinner oss i frontlinjen för att ge uttryck för en genuin folklig solidaritet för flyktingarna och för en gemensam kamp oberoende av nationellt ursprung, rastillhörighet, språk eller religion.

Vi kämpar för arbetarnas sammanhållning och enighet i våra länder och för att mobilisera ett motstånd och motattacker mot den folkfientliga politiken och för fördömandet av någon som helst splittring av arbetarklassen på grundval av nationellt ursprung, språk, ras eller religion. Sammanhållning mellan arbetare, lokalbefolkning och flyktingar är en nödvändig förutsättning för att stoppa kapitalets strategi att använda konflikter mellan de här grupperna för att öka exploateringen av alla arbetare och för att säkra profiterna för det kapitalistiska systemet.

Inför den stundande Första maj för vi intensiva diskussioner med ungdomarna i våra länder om de imperialistiska krigen och vi fastslår också att Kommunistiska manifestets paroll, ”Proletärer i alla länder förena er”, är mycket aktuell.

Vi kommunistiska ungdomsorganisationer höjer våra röster för solidaritet med flyktingarna. Vår fiende är kapitalismen som ger upphov till kriser, krig och flyktingströmmar! Vi kämpar för kapitalismens störtande. För att arbetarna ska kunna leva i fred och vara herrar över sina egna områden och utrota orsakerna som idag tvingar dem till massimigration.

Vi hedrar 100-års-jubileumet av den storslagna socialistiska Oktoberrevolutionen, sprider dess budskap och stärker kampen för det enda verkliga alternativet till kapitalistiskt barbari, socialism.

Undertecknat av följande 30 kommunistiska ungdomsorganisationer:
1. Youth of Algerian Party for Democracy and Socialism, J-PADS
2. Federation of Communist Youth, FJC – Argentina
3. Union of Communist Youth, UJC – Brazil
4. Young Communist League, YCL Canada
5. Young Socialists of the Socialist Workers’ Party of Croatia
6. United Democratic Youth Organisation, EDON – Cyprus
7. Communist Youth Union, KSM – Czech Republic
8. Communist Youth of Denmark, UngKom
9. Young Communist League, YCL of Georgia
10. Socialist German Workers Youth, SDAJ
11. Communist Youth of Greece, KNE
12. Workers’ Party Youth of Ireland, WPY
13. Front of Communist Youth, FGC – Italy
14. Jordanian Democratic Youth Union, UJDY
15. Federation of Communist Youth, FJC – Mexico
16. Communist Youth Movement of the Netherlands, CJB
17. Youth of Communist Party of Pakistan
18. Communist Youth of Palestine
19. Youth of Palestinian People’s Party
20. Revolutionary Young Communist League (bolsheviks), RKSM(b) – Russia
21. League of Communist Youth of Yugoslavia, SKOJ – Serbia
22. Collectives of Young Communists, CJC – Spain
23. Communist Youth Union of Spain, UJCE
24. Socialist Youth Union, SYU – Sri Lanka
25. Communist Youth of Sweden, SKU
26. Revolutionary Communist Youth, RKU – Sweden
27. Syrian Communist Youth Union – Khaled Bagdash Youth, SCYU-BY
28. Communist Youth of Turkey, TKG
29. Young Communist League, YCL Britain – United Kingdom
30. League of Young Communists, LYC USA

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.