DUV: med anledning av terroristattacken i Istanbul

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) fördömer bestämt terrorbombningsattacken som ägde rum i Istanbul den 12 januari.

”Hittils har ingen terroristorganisation tagit på sig ansvaret. Men den effekt av död och terror som drabbar medborgarna, förskjuter betydelsen av denna attack till en annan nivå. Det är nu ett globalt och världsomspännande fenomen att det inom imperialismen finns ett reaktionärt våld och terroristattackerna är redskap som förstärker imperialisternas brutala och aggressiva politik och de regeringar som understödjer dem.

Det är inte första gången under de senaste månaderna som vanliga turkiska medborgare blir föremål för terroristattacker. Sådana terroristattacker betraktas hittills som en produkt av det kaos som Turkiet har dragits in i. Ett kaos som har skapats av imperialisterna och de drar sig inte ifrån att använda besinningslöst våld mot kurder och turkiska medborgare. Samtidigt utgör de ett hot för freden och för varenda progressiv röst i landet. Det skulle vara vilseledande att inte göra någon referens till Islamiska Staten som i det förflutna har varit ansvariga för sådana attacker i Turkiet och nu hotar deras funktion och handlingar till och med de som har stött det och skapat det för att i sin tur värna om sig själva och sina imperialistiska intressen.”

Till sist uttrycker DUV sin sympati och sin solidaritet med offrens familjer. Man fastslår också att lösningen och kampen mot terrorismen inte står att finna genom våld och repression utan lösningen ligger i internationell solidaritet och vänskap mellan folken. Man uppmanar också världsungdomen att tillsammans med DUV göra sina röster hörda i kampen mot imperialism för bestående fred.

Webbredaktionen

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.