DUV

Demokratisk Ungdoms Världsfederation om flyktingkrisen

Under den senaste månaden har vi bevittnat en massiv flyktingström främst från Syrien till Europa. Bilder på döda flyktingar vid Medelhavskusten har läckt ut i media. Detta är ett resultat av USA:s och EU:s imperialistiska handlingar I bland annat Syrien.

Trots att EU påpekar att man försöker skapa en bättre immigrationspolitik, undviker man i verkligheten systematiskt att ge stöd åt länder som tar emot dessa flyktingar.

För Demokratisk Ungdoms Världsfederation är det tydligt att denna situation är resultatet av de imperialistiska interventionerna, de inflytelserika EU-ländernas och USA:s och dess allierade planer som attackerar folken och plundrar dem på deras rikedomar. De är också ansvariga för katastroferna, död och krig i olika länder.

Likaså är det på grund av stödet till imperialismen som fascistiska och militära grupper som ISIS kan breda ut sig i regionen.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation uttrycker sitt stöd och sin solidaritet till flyktingarna och samtidigt fördömer vi någon som helst form av diskriminering mot dessa människor. DUV betonar också att problemet är i första hand att dessa människor tvingas att immigrera från sina hemländer på grund av krig och spridning av fascistiska grupper.

Vi betonar också att lösningen för de tusentals flyktingar som immigrerar från sina hemländer är säkerställandet av anständiga och fridfulla levnadsvillkor och ett slut på imperialistiska interventioner i deras hemländer. Detta för att ge människorna rätten att bestämma deras nuvarande och framtida politiska, ekonomiska och samhälleliga system.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.