Antifascistisk resolution av kommunistiska ungdomsorganisationer i Europa

Denna antifascistiska resolution stöds av Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU):

Den 8-9 maj 1945, var fascismen besegrad och det största brottet mot mänskligheten var slut. Störtandet av fascismen uppnåddes efter en lång process av kamp av antifascistiska krafter, särskilt Sovjetunionen, nationella befrielserörelser, kommunistpartierna och avgörande bidrag av ungdomar. Soldaterna i Röda armén och hela befolkningen i Sovjetunionen bidrog med stora uppoffringar, och axlade den tyngsta bördan för att uppnå denna seger. Med den antifascistiska segern fick Sovjetunionen stor prestige i världen.

70 år efter segern har EU anpassat antikommunismen som en officiell politik, i försök att skriva om historien. Vilket är ett sätt att uppnå sina mål genom att täcka eller sponsra fascister och högerpopulister. I mainstream media likställs diktaturen i Nazityskland med DDR och Sovjetunionen. Som en fortsättning på anti-kommunistisk politik symbolerna för Röda armén är förbjudna, medan fascister patrullera genom gatorna, attackerar kommunister och antifascistiska aktivister. I Ukraina spelade fascisterna sin roll i ett inbördeskrig och en odemokratisk kupp som etablerat en regering där fascister deltar, en regim som är inriktad på de intressen EU och Nato har och de vill styra natur- och energiresurser i landet och utnyttja dess geopolitiska läge. Aggressioner i EU har sitt ursprung i motsättningar med det kapitalistiska Ryssland och leder till en militär belägring mot Ryssland, höjer risken för krig och hotar freden i regionen.

De imperialistiska motsättningarna växer och reaktionära konservativa partier vinner styrka i många länder över hela Europa, motsättningarna handlar om hanteringen av den kapitalistiska krisen och hur kapitalismen skall räddas. En del av deras taktik är att skylla flyktingar eller andra invandrargrupper för den kris som kapitalismen skapat. Genom att skapa anti-muslimska kampanjer vill de rättfärdiga krig och militär upprustning.

Som ungkommunister, i traditionen av dem som kämpade mest mot nazism och fascismen och mot systemet som genererar nazism och fascism, kapitalismen. Inget av alternativen av den kapitalistiska regleringen inklusive socialdemokratins, uppfyller hopp och behov för ungdomar. Ungdomarna måste kämpa tillsammans med arbetarklassen för sina framtida och samtida behov. Vi gör det för att möta den antidemokratiska utvecklingen i många europeiska länder med ett gemensamt mål. Vi kan förena Europas ungdom i kampen för våra rättigheter.

Vi kan förena Europas ungdom i kampen för våra rättigheter. I försvaret av världsfred och sociala framsteg, mot imperialismen, har nya internationella strukturer bildats, som uttrycker antiimperialistisk enhet, såsom Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV). DUV grundades för 70 år sedan, samlade ungdomsorganisationer som fortsatte kampen mot imperialismen och för ungdomars rättigheter. Förstärkningen av DUV var en viktig uppgift i dessa tider och det är en viktig uppgift i dag, när den imperialistiska aggressiviteten ökar.

Under 70 årsdagen av segern för folken över nazi-fascismen, understryka vi att, även med alla angrepp på ungas rättigheter i Europa, fortsätter vi kampen! Följ med oss på firandet av 70-årsdagen av folkets seger mot nazi-fascismen. Vi uppmanar ungdomarna i Europa och världen att delta i verksamheten i DUV under den 8-9 maj 2015. I varje land uppmanar vi ungdomen att ta ställning mot fascism, anti-kommunism och krig. Vi kämpar för våra rättigheter och behov, för ett samhälle av verklig frihet, fred och solidaritet. Detta samhälle är ett socialistiskt.

Communist Youth of Austria (KJÖ) COMAC
Belgium Communist Youth of Catalonia (JCC)
United Democratic Youth Organization, Cyprus (EDON)
Communist Youth Union of the Czech Republic (KSM)
Movement of Young Communistes of France (MJCF)
Socialist German Workers´ Youth (SDAJ)
Communist Youth of Greece (KNE)
Front of Communist Youth, Italy (FGC)
Portuguese Communist Youth (JCP)
Revolutionary Communist Youth Union of Bolsheviks (RKSMb)
Union of Young Communists of Spain (UJCE)
Collectives of Young Communist (CJC)
Communist Youth, Turkey (KG)

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.