Solidaritetsuttalande med Venezuelas bolivarianska revolution

Demokratisk Ungdoms Världsfederation, DUV, fördömer de hotfulla deklarationerna om en militär aggression mot Venezuela som USA:s president Donald Trump har gett uttryck för den senaste tiden. DUV fördömer likaså de åtgärder som vidtagits mot Venezuela av flera latinamerikanska regeringar där de förbinder sig i total hängivelse till den imperialistiska nordamerikanska strategin vars mål är att störta den bolivarianska revolutionen.

Vi, DUV, försvarar rätten till suveränitet och folkets självbestämmande och fördömer den imperialistiska krigspolitiken som i motsats till Latinamerikas och Karibiens proklamation antagen av CELAC 2014 utmålar det som en fredszon.

Länge leve den bolivarianska revolutionen!

Nej till imperialistiska krig!

Länge leve freden!

Högkvarteret för Demokratisk Ungdoms Världsfederation
Budapest, augusti 2017

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund är medlem i DUV.

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.