Kämpa för ungdomars rättigheter – stärk kommunisterna i valet

Vi kämpar inte bara för att förbättra villkoren för våra liv, vårt arbete och vår utbildning. Vi är inte frånvarande från någon kamp för även den minsta erövringen. Men vi är medvetna om att exploatering och klassbarriärer inte kan överkommas inom det förfallna kapitalistiska systemet som ständigt drabbas av nya kriser. Villkoren för ungdomen kommer ständigt att försämras under nuvarande system.

Vi vill göra klart det faktum att verklig förändring bara kan komma genom kapitalismens störtande och uppbyggandet av socialismen.

Vår tid är en övergångsperiod från kapitalismen till socialismen.

Detta är ett objektivt faktum. Ingen bättre framtid kan byggas utan medveten mänsklig handling. Återupplivandet av ungdomsrörelsen och intensifieringen av klasskampen har bättre förutsättningar än på länge att återställa socialismens vision – kommunismen. Vi har större chans än någonsin att övertyga arbetarna och de unga om den verkliga vägen ut från det ruttna system som vi lever i och att makten till förändring ligger i deras händer.

När det gäller bostadsfrågan så skriver Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) i sitt valmanifest att:

”Mindre än hälften av landets unga har idag ett eget boende; merparten bor idag mot sin vilja kvar hos föräldrar, hos vänner eller har otrygga hyreskontrakt i andra eller tredje hand. Situationen för de unga förvärras ytterligare genom deras svaga ekonomi.”

SKP har även i sitt valmanifest tydligt berört arbetsmarknadssituationen för ungdomar och det klassbaserade utbildningssystemet som finns idag och som missgynnar arbetarklassens ungdom.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund ställer sig därför bakom SKP i valet och uppmanar inför valet alla ungdomar med rösträtt i Sverige att:

KASTA INTE BORT DIN RÖST
– STÄRK KOMMUNISTERNA!

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.