Nazister och antifascister drabbade samman i brittiska Dover

Vittnen rapporterar om slagsmål då hundratals antifascister åkte till hamnstaden Dover belägen i södra England den 30 januari för att visa sitt motstånd mot en nazidemonstration. Flera antifascister och nazister skadades vid sammandrabbningarna och tre personer arresterades. Ett vittne säger att våldsamheterna utbröt när ett gäng nazister hittade en väg förbi polisens linjer som separerade de två grupperna. I samband med konfrontationen använde nazisterna metallstavar, påkar och flaskor mot antifascisterna. Till slut lyckades polisen skingra grupperna.

Sex personer greps misstänkta för våldsamt upplopp och störande av den allmänna ordningen.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund återupprepar kravet att det upptrappade våldet riktat mot flyktingar och deras försvarare måste bekämpas med alla medel. Och kampen mot orsakerna till fascismens framväxt, det kapitalistiska samhället, måste intensifieras. Vi bekämpar fascismen var i världen den än befinner sig.

Text: Webbredaktionen
Foto: @bat020/Twitter

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.