Uttalande om Palestina

Medan Mellanöstern och Nordafrika drunknar i fascism, i förstörelse och i det kaos som skapats av kapitalets krafter som på olika sätt invaderat flera länder i regionen fortsätter den sionistiska ockupationen att förstöra Palestina och dess folk under omvärldens tystnad. Medan imperialismen misslyckats etablera kontroll genom fragmentering från Irak till Libyen, Syrien och nu Jemen, ses början av framväxten av en politisk lösning som kan luckra upp kapitalets kontroll.

I atmosfären av det officiella Palestinas förfall och inre splittring, visar det palestinska folket än en gång sitt engagemang för sitt hemland, och sin rätt att stå emot ockupationen. SKU stödjer det palestinska folket i befrielsekampen, och stödjer alla flyktingars rättighet att återvända till sitt land. Vi kräver också att alla palestinska politiska fångar släpps från israeliska fängelser.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.