LEVE DEN PALESTINSKA KAMPEN

Imorse vaknade vi till nyheterna av att det palestinska motståndet har nått ett nytt stadium. Från Gazaremsan, där 2 miljoner människor har hållits fänglsade och utsatts för återkommande flygattacker i decennier, har Hamas inlett en mångsidig offensivoperation som har suttit skräck i sionisterna och kolonisatörerna som styr från Tel Aviv.
5000 missiler har regnat ned över bosättarnas bebyggelser på stulen mark, ockupationsmaktens armébaser och militärfordon har beslagtagits av palestinier, kolonister rusar till skyddsrum och flygplatser, apartheidmuren i Gaza håller på att rivas och palestinierna har återtagit mark, byar och orter som stals från dem för 75 år sedan, i samband med Al Nakba.
Vi i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund återupperar vår solidaritet med den palestinska kampen för frihet och självbestämmande, som vi gjorde i det solidaritetsuttalande som publicerades i samband med vår 40:e kongress för en månad sedan. Vi hävdar även den palestinska folkets rätt att tillta beväpnade medel för att uppnå detta.
Det går inte att fängsla två miljoner människor i decennier och förvänta sig att de ska fredligt invänta deras dödstraff. Fångarna kommer alltid ta chansen till frihet, förtrycka folk gör uppror för att de inte längre kan andas!
Leve den palestinska kampen!
Från floden till havet!
Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.