SKU håller sin 40:e kongress i Malmö!

I Malmö under helgen har Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund haft sin 40:e kongress och firat 120 år av kamp. Diskussionerna berörde antagandet av stora förändringar inom stadgarna samt i både princip- och handlingsprogrammen, där beslut togs att skriva om och uppdatera dem till den rådande politiken inom rörelsen. Kongressen har även inneburit konstitueringen av en ny förbundsstyrelse.

Utöver mycket givande diskussioner fick vi även besök av internationella delegater från danska DKU, tyska FDJ och grekiska KNE. Tillsammans bjöds vi även av det lokala SKP Malmö på en guidad rundtur genom staden där vår organisation en gång grundades för att besöka historiska platser för den svenska arbetarrörelsen.

Naturligtvis gavs även tid för bilaterala möten och för att umgås och stärka de sociala banden kamrater emellan. SKU med gäster uttryckte sin solidaritet med de ukrainska bröderna Kononovitj, som fortfarande sitter i husarrest under dödshot och trakasserier från Ukrainska poliser och fascister, efter att de fängslades under våren 2022.

Deltagarna var mycket nöjda med kongressens diskussioner och dess resultat. Vi i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund ser nu framemot en ny period av kamp mot kapitalets krigsföring mot arbetarklassen och världens ungdomar.

Vi vill även tacka våra syskonförbund för deras solidariska hälsningar:
Spanien – CJC
Storbrittanien – YCL
Österrike – Jugendfront
Nederländerna – CJB
Norge – UngKom
Ryssland – RKSM(b)
Portugal – JCP
Serbien – SKOJ
Demokratisk Ungdoms Världsfederation – WFDY

Leve vår 40:e kongress!
Leve 120 år av solidaritet och klasskamp!

Dela detta:

Ett svar på ”SKU håller sin 40:e kongress i Malmö!

  1. Pingback: Ungkommunisterna höll sin 40:e kongress - RiktpunKt.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.