FREDEN ÄR RÖD – REVOLUTIONER AVSLUTAR KRIG

Faran med världskrig hotar att dra sig in över kontinenten likt en storm. Europas folk ska tvingas ut i köttkvarnen för att gå Deutsche Bank och Société Générale miljardär-monopol-chefernas aktieportföljer tillväga. Den framväxande krigsekonomin påskyndar stölden från, och förtrycket av de förtryckta folken och naturen. Vi accelererar mot kanten av kollaps för planeten. Jordens resursreservoarer töms för att mata den sanslösa krigsindustrin.

De få ljuspunkterna av industriella framgångar och vetenskapliga genombrott förstörs eller omvandlas till brutala krigsmaskiner. Ammunition, pansarvagnar, artilleri – militärernas arsenaler töms och skeppas österut. Profitmaskinen brummar, vapenindustrins aktieandelar skjuter i taket, än en gång så ska ett stort krig rädda miljardärerna från de återkommande kriserna. Så att MøllerMærsk behålla kontrollen över sjöfartshandeln. Så att de tyska monopolisterna kan roffa åt sig Ukrainas vete, jord och titan. Så att franska och tyska generaler och chefer från sin fästning i Bryssel kan fortsätta med plundring av Afrikas, Asiens och Östeuropas folk. Varje dag som världen förblir i klorna på den exploaterande klassen är en dag förlorad för mänskligheten. I våra länder betyder detta bourgeoisiens styre endast avindustrialisering, förlust av färdigheter och kunskaper, förstörelse och krig mot andra folk samt hotet om fascism.

Vad som gynnar exploatörerna, vare sig de är tyska, franska, danska, eller svenska, förstör framtiden och livet för ungdomen. Fästning Europa är dock byggt på sand. Hamn- och stålarbetarna i Italien, de brittiska järnvägsarbetarna, och de franska raffinaderiarbetarna får alla fästningen att skaka. Storstrejken i Grekland och franska folkets kamp mot Macrons åtstramningsregim visar att arbetarklassen är stark.

Vi är vid kulmen av vår historia, vi kan övervinna förluster och återsamla vår styrka igen. Imperialismen är svag, den lilla gruppen av finansspekulanters och miljardärers styre blir alltmer ohållbart i takt med att Europas kämpande arbetare förflyttar sig från ekonomiska krav till politiska krav. Folken har inget intresse i att betala med sitt arbete och sina barns liv för monopolisternas krig.

Exploatörernas krig är krig mot proletariatet och folkens frihet. Hur länge kan svagheten av detta sista exploaterande samhälle fortskrida, hur många fler krig kan de uppvigla, är endast en fråga för den arbetande klassen, folken, den kämpande ungdomen i alla länder. Frågan om hur snabbt vi kan bygga våra bastioner, våra organisationer, vår makt att befria mänskligheten och att bygga socialism. Det är vi, den arbetande ungdomen, som kommer att avsluta detta krig. Antingen genom att vara i framkanten av upproret mot den exploaterande klassen, eller genom att slussas till människoslakten. För att bygga och hantera de högteknologiska maskinerna, Eurofighters, Eurohawks, Leclerc och Leoparder, logistiken, smutsjobbet i skyttegravarna, för allt detta behöver militaristerna den arbetande ungdomen. Kapitalismen har inget längre att erbjuda oss än detta mordiska hantverk.

De bittra erfarenheterna av våra ukrainska och ryska bröder och systrar dikterar för oss att, precis som för dem: Uppror mot kriget! Vår viktigaste uppgift är: att hitta den snabbaste och effektivaste vägen att leda den proletära revolutionen till vinst, och att på så sätt avblåsa hotet av ett tredje imperialistiskt världskrig, som med största möjlighet kan utplåna hela mänskligheten.

– För detta behövs den gemensamma praktiska handlingen
– Så att vårt slagord ”Revolution avslutar krig – freden är
röd” är ett som ungdomen i vårt land och andra länder kan
göra till sin egen!

Danmarks Kommunistiske Ungdom
Freie Deutsche Jugend
Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.