ÖPPET MÖTE OM IMPERIALISMEN MED SKU OCH SKP

På onsdag den 10 april bjuder SKU och SKP in till ett öppet seminarium om Imperialismen.

Två år har gått sedan den ryska imperialistiska invasionen av Ukraina inleddes, vilken tvingade fram en snabb utveckling inom den kommunistiska rörelsen. Utvecklingen har visat att stora delar av den internationella rörelsen inte har klarat av att hantera en situation karaktäriserad av allt skarpare motsättningar. En kritisk faktor i detta har varit en falsk uppfattning av imperialismen.

Utvecklingen inom den kommunistiska rörelsen de två senaste åren har visat att det finns två huvudsakliga sätt att se på imperialismen: antingen som ett system, som det kapitalistiska systemets högsta stadium, eller som ett stadium som ett givet kapitalistiskt land når vid en given utvecklingsnivå. Den senare synen innebär en uppdelning mellan kapitalistiska och imperialistiska länder.

På detta seminarium kommer SKP:s partiordförande Andreas Sörensen redogöra hur den så kallade Imperialistiska Pyramidmodellen förklarar Lenins teori om imperialismen i vår samtid. Som diskussionsunderlag inför detta möte kommer vi läsa tre texter som talar för och emot pyramidmodellen:

A. Sörensen: Om imperialismen och den nuvarande situationen i världen

A. Papariga: On Imperialism-The Imperialist Pyramid

G.G. Martinez: The leninist theory of imperialism and misconceptions of the ”Imperialist Pyramid” theory

Seminariet äger rum på Zoom onsdagen 10/4 kl.18:30 – 20:00.
Anmäl ditt deltagande till sku@sku.se för att få inbjudan!

Dela detta:

Ett svar på ”ÖPPET MÖTE OM IMPERIALISMEN MED SKU OCH SKP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.