Vägra repressionen mot studenterna!

Igår tog Chalmers tekniska högskola i Göteborg beslutet att förbjuda politiska manifestationer, flygbladsutdelning och affischering på campus.

Förbudet mot politska organisationer är tydligt riktat mot pro-palestinska studenter som tagit ställning mot högskolans samarbeten med Israels största vapentillverkare Elbit Systems – vars drönare och missiler används just nu för att bomba palestinier, och att de lyckades stoppa Elbits medverkande på arbetsmarknadsmässan DatE-IT som arrangeras varje år.

Repressionen mot studenterna som vi ser på Chalmers, med studentkårens godkännande, liknar den repression som studenter över hela världen nu utsätts för, när de har mobiliserats i stöd för det palestinska folkets kamp mot sionistiskt förtryck, kolonisation och massmord som vi nu bevittnar mot befolkningen i Gaza. Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund fördömer dessa försök att tysta studenternas röster på Chalmers, och alla andra lärosäten i Sverige, när kapitalismen håller på att gå djupare in i sin obotliga kris.

Denna repression förtydligar endast behovet av självständiga och kampvilliga studentorganisationer på högskolor och universitet över hela landet, som kan ta striden mot lärosätenas och studentkårernas ledningar när de inskränker studenters rättigheter att protestera och uttrycka sin avsky mot alla de orättvisor och mord på människor, djur och natur som kapitalismen begår.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.