Solidaritet med det palestinska folket!

Fyrtio kommunistiska ungdomsorganisationer, däribland Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, har hittills undertecknat ett gemensamt uttalande till stöd för Palestina.

Vi kräver att Israels aggression och blockaden mot Gazaremsan och Västbanken avslutas omedelbart. Vi uppmanar folken i hela världen att fortsätta gå ut på gatorna för att kämpa och att organisera folkliga mobiliseringar mot Israels aggression. Vi uttrycker vår fulla solidaritet med Palestinas folk och fördömer den brutala militäroffensiven, den omänskliga blockaden och Israels barbariska folkmord på Gazaremsan, med tusentals döda civila, däribland barn och äldre, där människorna saknar mat, vatten, medicin och elektricitet. Vi fördömer USA:s, Storbritanniens, NATO:s och EU:s stöd till den israeliska offensiven.

Vi fördömer den årtionden långa israeliska ockupationen av de palestinska områdena, dödandet, fängslandet och bosättningarna. Vi försvarar det palestinska folkets rätt till ett fritt hemland, rätt att bestämma i deras eget land. Vi kräver ett slut på den israeliska ockupationen, upprättandet och erkännandet av en oberoende palestinsk stat, att de illegala bosättningarna på palestinskt territorium upphör och rivs ned, att fångar friges ur israeliska fängelser, att flyktingar tillåts återvända i enlighet med FN-resolution 194. Israels ockupation av Palestina, stödd av USA:s och NATO:s imperialism, är källan lidandet för det palestinska folket och alla andra folk i området. Så länge som ockupationen fortsätter kommer konflikterna att fortsätta, folken kommer att hindras från att leva I fred och de utsätts för risken att dras in i ett generaliserat krigs malström.

De kommunistiska ungdomsorganisationernas undertecknande av det gemensamma uttalandet uttrycker deras internationella solidaritet och uppmanar arbetarna, folken och ungdomarna i alla länder att stärka kampen för att stoppa massakern på Gazaremsan, och få ett slut på Israels ockupation av Palestina genom att uttrycka avgörande solidaritet med det palestinska folkets rättvisa kamp.

Dela detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.